Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Omáčky > Česneková omáčka

Česneková omáčka

 

80 g másla

60 g hladké mouky

6 stroužků česneku

1 středně velká cibule

4 dl silného hovězího vývaru

Sůl, celý pepř

 

Na sádle do zlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Zaprášíme ji moukou, zasmahneme, osolíme, okořeníme a zalijeme vývarem. Vaříme ji asi hodinu. Potom do ní přidáme prolisovaný česnek, ještě ji 10 – 15 minut povaříme a scedíme.

Podáváme k vařenému hovězímu masu nebo vařenému jazyku. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborový či houskový knedlík.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
    • Česneková omáčka
    • Celerová omáčka
    • Okurková omáčka
    • Cikánská omáčka
    • Pažitková studená omáčka
    • Rajská studená omáčka
    • Zelená omáčka (špenátová)
    • Ďábelská studená omáčka
    • Sýrová omáčka na zapékání
    • Cibulová omáčka
    • Koprová omáčka
    • Křenová omáčka
    • Rajská omáčka
    • Česneková studená omáčka
    • Estragonová studená omáčka
    • Studená omáčka z červené řepy
    • Pórková omáčka
    • Křenová studená omáčka
    • Žloutková omáčka – holandská
    • Pažitková omáčka
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk