Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Omáčky > Žloutková omáčka – holandská

Žloutková omáčka – holandská

4 žloutky

1 dl vývaru (telecí, drůbeží, zeleninový)

40 – 60 g másla

Sůl, bílý pepř, citronová šťáva

 

V kotlíku nebo v míse šleháme nad párou vývar se žloutky tak dlouho, až začne omáčka houstnout. Potom do ní přidáváme po kouscích syrové máslo. Dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou. Ihned ji podáváme, protože delším uchováváním v teple by se srazila.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
    • Česneková omáčka
    • Celerová omáčka
    • Okurková omáčka
    • Cikánská omáčka
    • Pažitková studená omáčka
    • Rajská studená omáčka
    • Zelená omáčka (špenátová)
    • Ďábelská studená omáčka
    • Sýrová omáčka na zapékání
    • Cibulová omáčka
    • Koprová omáčka
    • Křenová omáčka
    • Rajská omáčka
    • Česneková studená omáčka
    • Estragonová studená omáčka
    • Studená omáčka z červené řepy
    • Pórková omáčka
    • Křenová studená omáčka
    • Žloutková omáčka – holandská
    • Pažitková omáčka
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk