Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Kořeninová zelenina > Máta peprná

Máta peprná

(Mentha x piperita)

 

Máta peprná je víceletá rostlina, vyšlechtěná z různých druhů planých mát. Ke kořenění používáme mladé čerstvé lístky nebo mátu sušenou. Ochucujeme jí polévky, saláty, omáčky, masa, ryby, sýry a nápoje. Velmi chutný je čaj z máty peprné. Rostlina obsahuje větší množství provitamínu A.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
      • Kopr
      • Máta peprná
      • Kerblík třebule
      • Libeček
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk