Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Kořenová zelenina > Petržel zahradní

Petržel zahradní

(Petroselinumcrispum)

 

Bílé petrželové kořeny, zelenou nať a někdy i sušená semena používáme k ochucení polévek, salátů a teplých i studených jídel. Naťovou kadeřavou petrželí zdobíme nejrůznější pokrmy.

Kořeny jsou bohaté na provitamín A, zelená nať na vitamín C. Hojně jsou v celé rostlině zastoupeny minerální látky – železo, síra, hořčík, mangan aj.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
      • Mrkev
      • Celer bulvový
      • Petržel zahradní
      • Pastinák
      • Černý kořen
      • Ředkev
      • Křen
      • Ředkvička
      • Červená řepa
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk