Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Kořenová zelenina > Ředkev

Ředkev

(Raphanussativusvar. sativus)

 

Používáme zdužnatělý kořen protáhlého nebo kulovitého tvaru, který je na povrchu různě zbarvený, od bílé přes žlutou, červenou až po černou barvu. Syrová bílá dužnina mírně štiplavé chuti se hodí k přípravě salátů, předkrmů nebo k obložení studených jídel. Ze šťávy a medu se připravuje nápoj doporučovaný proti kašli. Ředkev obsahuje provitamín A a vitamíny B1, B2 a C.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
      • Mrkev
      • Celer bulvový
      • Petržel zahradní
      • Pastinák
      • Černý kořen
      • Ředkev
      • Křen
      • Ředkvička
      • Červená řepa
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk