Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Kořenová zelenina > Ředkvička

Ředkvička

(Raphanussativusvar. radicula)

 

Bulvičky ředkviček, bývají oválné, kulaté nebo protáhlé, bílé, různých odstínů červené, červenobílé nebo i žluté barvy. Většinou je jíme syrové, ale dají se připravovat i dušené a smažené. Obsahují provitamín A, vitamíny B1, B2, C a E a z minerálních látek železo, síru, vápník, fosfor aj.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
      • Mrkev
      • Celer bulvový
      • Petržel zahradní
      • Pastinák
      • Černý kořen
      • Ředkev
      • Křen
      • Ředkvička
      • Červená řepa
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk