Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Lahůdková zelenina > Artyčoky

Artyčoky

(Cynaracardunculusscolymus)

 

Artyčoky jsou vlastně dužnatá květní lůžka s velkými listeny vytrvalé rostliny artyčok. Dají se vařit, plnit i zapékat nebo se nakládají do octa či do oleje. Obsahují provitamín A, vitamíny skupiny B, menší množství vitamínu C, železa a látky, které brání usazování cholesterolu v cévách. Považují se rovněž za afrodisiakum.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
      • Artyčoky
      • Celer řapíkatý
      • Chřest
      • Chmelíček
      • Fenykl sladký
      • Kukuřice
      • Kardy
      • Reveň
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk