Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Lahůdková zelenina > Celer řapíkatý

Celer řapíkatý

(Apiumgraveolens var. dulce)

 

Z vybělených zdužnatělých listových řapíků bělavé, žlutozelené až zelené barvy připravujeme saláty nebo je vaříme či dusíme. Dají se také velmi dobře zmrazovat. Bulvy řapíkatého celeru se ke kuchyňské úpravě nehodí.

Řapíkatý celer obsahuje minerální látky, zvláště vápník, provitamín A, vitamíny B1, B2 a menší množství vitamínu C.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
      • Artyčoky
      • Celer řapíkatý
      • Chřest
      • Chmelíček
      • Fenykl sladký
      • Kukuřice
      • Kardy
      • Reveň
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk