Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Lahůdková zelenina > Kardy

Kardy

(Cynaracardunculus)

 

Z této bodlákovité rostliny používáme vyběhlé řapíky. Jsou velmi jemné, chutné a většinou je podáváme vařené s různými teplými jemnými omáčkami nebo je po uvaření ještě zapečeme.

Mají vysoký obsah minerálních látek, zvláště vápníku, dále hořčík, draslík aj. jsou velmi lehce stravitelné, a proto jsou vhodné při šetřících dietách.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
      • Artyčoky
      • Celer řapíkatý
      • Chřest
      • Chmelíček
      • Fenykl sladký
      • Kukuřice
      • Kardy
      • Reveň
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk