Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Lahůdková zelenina > Kukuřice

Kukuřice

(Zeamays)

 

Jako zeleninu používáme vyspělé, ale nedozrálé palice zahradní kukuřice cukrové, a to buď celé malé klasy, nebo vyloupaná zrna. Podáváme je syrové, marinované nebo vařené. Kukuřice se dobře konzervuje sterilací v octovém nebo slaném nálevu. Obsahuje poměrně málo provitamínu A, vitamínu B2, draslíku, sodíku a fosforu, ale zato má hodně lehce stravitelných bílkovin a cukrů.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
      • Artyčoky
      • Celer řapíkatý
      • Chřest
      • Chmelíček
      • Fenykl sladký
      • Kukuřice
      • Kardy
      • Reveň
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk