Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Přehled hlavních druhů zeleniny > Salátová zelenina > Štěrbák zahradní

Štěrbák zahradní

(Cichoriumendivia)

 

Většinou se z něho připravují saláty. Vybělený štěrbák má příjemnou mírně nahořklou chuť. Je významným dodavatelem vitamínů, hlavně v podzimním a zimním období. Obsah nerostných látek a vitamínů je stejný jako u hlávkového salátu, ale má více vitamínu C.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
    • Cibulová zelenina
    • Kořeninová zelenina
    • Kořenová zelenina
    • Košťálová zelenina
    • Lilkovitá zelenina
    • Lahůdková zelenina
    • Lusková zelenina
    • Salátová zelenina
      • Salát hlávkový
      • Čekanka salátová
      • Štěrbák zahradní
      • Smetánka lékařská, pampeliška
      • Čínské zelí
    • Špenátová zelenina
    • Tykvovitá zelenina
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk