Několik připomínek ke skladování zeleniny
Celer: drobné kořínky neodřízneme až u bulvy, ale necháme je asi ½ cm dlouhé. Na vrcholku ponecháme 3-4 malé lístečky uskladněné bulvy se nemají navzájem dotýkat, aby se nepřenášela hniloba.
Petržel, mrkev, pastinák: k uskladnění vybereme kratší a silnější kořeny, která tak snadno nevysychají.
Papriky: vhodnější jsou silnostěnné papriky. Tenkostěnné snadno vysychají a vadnou.
Salátové okurky: zavěsíme je za stopku. Dobu skladování můžeme prodloužit tím, že potřeme slupky okurek rozpuštěným parafínem nebo je důkladně zabalíme do fólie z plastické hmoty.
Tykve: ponecháváme jim 3 – 4 cm dlouhou stopku a nejlépe je uchováme zavěšené v síťovém obalu nebo uložené v plevách či slámě.
Růžičková kapusta: odstraníme lísky a poškozené růžičky a uložíme rostliny do beden vyložených silnější vrstvou papíru nebo slámy.
Květák: nejlépe se skladuje pozdní, pevný, ne zcela zralý květák. Ponecháme delší košťál a listy.
Kadeřávek: vydrží i nízké teploty, ale dosti rychle se z něho vypařuje voda a rostlina vadne a žloutne. Balíme jej proto do perforované fólie z plastické hmoty.
Reveň: odřezané silné řapíky uložíme na vrstvu reveňových listů a dalšími listy je přikryjeme.
Cibule a česnek: uložíme je v suché, vzdušné místnosti. Neskladujeme je společně s košťálovou zeleninou, protože y přijímaly vlhkost, ani s ovocem, které zase přejímá cibulovou vůni.