Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Skladování a konzervace zeleniny > Základní nálev

Základní nálev

7 l vody

80 dkg cukru

25 dkg soli

2 ½ l 8%ního octa

 

Ve vodě rozpustíme nejprve cukr, potom do ní přidáme sůl a nakonec ocet. Zahřejeme ji na 70°C. z tohoto nálevu odebereme asi jeden litr, přidáme do něho koření, uvedeme do varu a odstavíme. Necháme jej 2 – 3 hodiny vylouhovat a nalijeme zpět. Místo cukru můžeme použít umělé sladidlo, ale v tom případě musíme úměrně zvýšit množství vody.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny
    • Krátkodobé uchování
    • Dlouhodobé uchování
    • Několik připomínek ke skladování zeleniny
    • Skladování v písku
    • Sušení
    • Příprava před sušením
    • Zmrazování
    • Sterilování zeleniny
    • Dýňový kompot
    • Reveňový kompot
    • Reveň ve víně
    • Základní nálev
    • Kořeninová směs na papriky, cibulky a květák
    • Kořeninové směsi na okurky
    • Rychlokvašné okurky
    • Kysané zelí
    • Pěstování zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk