Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Tepelná úprava zeleniny > Spařování

Spařování

Zeleninu ponoříme na 1 – 3 minuty do většího množství osolené vařící vody. Tak odstraníme nežádoucí čpavé látky (např. u zelí a květáku) nebo přílišnou palčivost (u paprik). Listová zelenina určená k plnění spařením změkne. Spařená rajčata, papriky a karotka se dají lehce oloupat.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
    • Spařování
    • Vaření ve vodě
    • Vaření v páře
    • Vaření ve vodní lázni
    • Dušení
    • Pečení v troubě a na pánvi
    • Pečení na roštu a na rožni
    • Pečení v hliníkové fólii
    • Příprava zeleninových pokrmů v pečící fólii
    • Zapékání
    • Smažení
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk