Cibule s masovou náplní

8 středně velkých cibulí

40 g másla

200 g mletého vepřového masa

80 g čerstvých žampionů

40 g slaniny

1 žemle

2 žloutky

20 g hladké mouky

1 dl vývaru (hovězí, zeleninový, drůbeží)

Sůl, bílý pepř, pažitka

 

Oloupané cibule vydlabeme a ve vroucí vodě mírně povaříme. Vnitřky nadrobno nakrájíme a zlehka osmahneme na másle. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme. Potom přidáme hrubě mleté vepřové maso a opět vše podusíme. Do částečně vychladlé směsí vmícháme žloutky. Touto náplním plníme vydlabané cibule. Vložíme je do rendlíku s nakrájenou slaninou a zapečeme je. Vzniklou šťávu zlehka zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu necedíme. Jednotlivé porce posypeme jemně nakrájenou pažitkou.