Cibule s masovou náplní
8 středně velkých cibulí
40 g másla
200 g mletého vepřového masa
80 g čerstvých žampionů
40 g slaniny
1 žemle
2 žloutky
20 g hladké mouky
1 dl vývaru (hovězí, zeleninový, drůbeží)
Sůl, bílý pepř, pažitka
Oloupané cibule vydlabeme a ve vroucí vodě mírně povaříme. Vnitřky nadrobno nakrájíme a zlehka osmahneme na másle. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme je, opepříme a podusíme. Potom přidáme hrubě mleté vepřové maso a opět vše podusíme. Do částečně vychladlé směsí vmícháme žloutky. Touto náplním plníme vydlabané cibule. Vložíme je do rendlíku s nakrájenou slaninou a zapečeme je. Vzniklou šťávu zlehka zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu necedíme. Jednotlivé porce posypeme jemně nakrájenou pažitkou.