Fazolky na smetaně

400 g fazolek

100 g slaniny

40 g másla

1/8 l smetany

1 menší kopr

40 g hladké mouky

Sůl, pepř, kopr, citronová šťáva

 

Fazolové lusky očistíme, zbavíme tuhé hřbetní nitky, překrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s máslem a nakrájenou cibulkou osmažíme. Přidáme mouku, krátce zasmahneme, osolíme a opepříme. Přidáme jemně nakrájený kopr a zalijeme vše smetanou. Jakmile se začne zahuštěná smetana vařit, přidáme uvařené fazolky, krátce je zavaříme a odstavíme. Ochutíme je citronovou šťávou.

Fazolky jsou vhodnou letní večeří nebo je podáváme k vařenému, pečenému či dušenému masu.