Kuřecí prsíčka se zeleninou nádivkou

4 porce kuřecích prsíček

50 g karotky (rajčat)

50 g paprik (brukve)

50 g hrášku (květáku)

50 g žampionů (hříbků)

80 g másla

4 menší vejce

Sůl bílý pepř

 

Kuřecí prsíčka vykostíme a zbavíme kůže. Podélně je prokrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu a houby nakrájíme na kostičky a na malé části másla je podusíme. Zalijeme je vejci a necháme srazit. Tuto nádivku položíme doprostřed vyklepaných prsíček a okraje masa přes ni přehneme. Naplněná prsíčka v rendlíku na zbývající části másla upečeme. Jednotlivé porce kuřete můžeme doplnit salátem nebo syrovou zeleninou.

Jako přílohu podáváme malé bramborové knedlíky obalené ve strouhance.