Kuřecí stehýnka s květákem

1 velký květák

4 kuřecí stehýnka

1 větší cibule

80 g másla

60 g hladké mouky

3 lžíce šlehačky

2 žloutky

1 dl drůbežího vývaru

Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, pažitka

 

Na poloviční dávce másla zpěníme nakrájenou cibulku. Přidáme rozsekaná kuřecí stehýnka, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka. Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme. Měkké kuřecí maso vyjmeme, vydušeninu zahustíme světlou máslovou jíškou, zalijeme vývarem a na husto provaříme. Omáčku zjemníme rozšlehanými žloutky a šlehačkou. Procedíme ji do rendlíku s kuřecím masem a květákem, dochutíme muškátovým oříškem a zlehka povaříme.

Kuřecí stehýnka podáváme pospaná jemně nakrájenou pažitkou a doplníme je různě upravenou rýží.