Kuřecí stehýnka s květákem
1 velký květák
4 kuřecí stehýnka
1 větší cibule
80 g másla
60 g hladké mouky
3 lžíce šlehačky
2 žloutky
1 dl drůbežího vývaru
Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, pažitka
Na poloviční dávce másla zpěníme nakrájenou cibulku. Přidáme rozsekaná kuřecí stehýnka, osolíme je, opepříme a dusíme doměkka. Očištěný květák rozebereme na růžičky a uvaříme. Měkké kuřecí maso vyjmeme, vydušeninu zahustíme světlou máslovou jíškou, zalijeme vývarem a na husto provaříme. Omáčku zjemníme rozšlehanými žloutky a šlehačkou. Procedíme ji do rendlíku s kuřecím masem a květákem, dochutíme muškátovým oříškem a zlehka povaříme.
Kuřecí stehýnka podáváme pospaná jemně nakrájenou pažitkou a doplníme je různě upravenou rýží.