Květák s jehněčím masem
600 g jehněčí kýty nebo plece
400 g květáku
40 g hladké mouk
2 malé cibule
1 dl bílého vína
1 dl šlehačky
2 žloutky
60 g másla
Sůl, bílý pepř, petrželka
Jehněčí maso nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě. Když je skoro měkké, přidáme k němu růžičky očištěného květáku a společně je uvaříme doměkka. Z másla, cibulky a hladké mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem z masa a květáku a náležitě provaříme. Vzniklou omáčku ochutíme vínem, solí a pepřem. Nakonec do ní vmícháme žloutky se šlehačkou a odstavíme. Omáčku nacedíme na jehněčí maso a květák a při podávání posypeme jednotlivé porce nasekanou petrželkou.