Mladá zelenina s kuřecími prsíčky

4 porce kuřecích prsíček

100 g karotky

100 g hrášku

100 g květáku

100 g brukve

20 g hladké mouky

80 g másla

2 lžíce šlehačky

¼ l drůbežího vývaru

Sůl, pepř, estragon (kopr), citronová šťáva

 

Kuřecí prsíčka zbavíme kostí a kůže. Osolíme je, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na másle po obou stranách. Opečená prsíčka vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou karotku, brukev, růžičky květáku a hrášek. Kuřecí maso vložíme zpět do nádoby, podlijeme vše vývarem a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme šlehačku, posypeme maso se zeleninou estragonem, zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.

Vhodnou přílohou jsou nové brambory nebo různě upravená rýže.