Mladá zelenina s kuřecími prsíčky
4 porce kuřecích prsíček
100 g karotky
100 g hrášku
100 g květáku
100 g brukve
20 g hladké mouky
80 g másla
2 lžíce šlehačky
¼ l drůbežího vývaru
Sůl, pepř, estragon (kopr), citronová šťáva
Kuřecí prsíčka zbavíme kostí a kůže. Osolíme je, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na másle po obou stranách. Opečená prsíčka vyjmeme a ve výpeku osmahneme na kostičky nakrájenou karotku, brukev, růžičky květáku a hrášek. Kuřecí maso vložíme zpět do nádoby, podlijeme vše vývarem a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme šlehačku, posypeme maso se zeleninou estragonem, zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.
Vhodnou přílohou jsou nové brambory nebo různě upravená rýže.