Plněný květák

1 větší květák

400 g vepřového a hovězího masa

100 g šunky nebo salámu

1 středně velká cibule

80 g tvrdého sýra

2 žemle

1 vejce

Sůl, pepř, máslo na vymazání nádoby

 

Maso, šunku a žemle, namočené v mléce a vymačkané, jemně umeleme. Přidáme vejce a nastrouhanou cibuli, ochutíme vše solí a pepřem a důkladně promícháme. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat. Potom jej položíme do síta nebo do hluboké misky, vnitřek vyhloubíme lžící a naplníme masovou směsí. V nádobě vymazané máslem květák v troubě zvolna upečeme. Nakonec jej posypeme strouhaným sýrem a zprudka zapečeme.

Podáváme jej s vařenými brambory a doplníme zeleninovým salátem.