Plněný květák
1 větší květák
400 g vepřového a hovězího masa
100 g šunky nebo salámu
1 středně velká cibule
80 g tvrdého sýra
2 žemle
1 vejce
Sůl, pepř, máslo na vymazání nádoby
Maso, šunku a žemle, namočené v mléce a vymačkané, jemně umeleme. Přidáme vejce a nastrouhanou cibuli, ochutíme vše solí a pepřem a důkladně promícháme. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat. Potom jej položíme do síta nebo do hluboké misky, vnitřek vyhloubíme lžící a naplníme masovou směsí. V nádobě vymazané máslem květák v troubě zvolna upečeme. Nakonec jej posypeme strouhaným sýrem a zprudka zapečeme.
Podáváme jej s vařenými brambory a doplníme zeleninovým salátem.