Pudink z červené řepy

250 g červené řepy

1 větší cibule

120 g másla

60 g hladké mouky

4 vejce

1 žemle

1 dl drůbežího vývaru

1 dl šlehačky

Sůl, bílý pepř, muškátový květ, strouhanka

 

Červenou řepu uvaříme doměkka a jemně prolisujeme. Na poloviční dávce másla zasmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a do husta vyvaříme. Když částečně zchladne, přidáme do ní ve šlehačce namočenou žemli, žloutky, sůl, koření a prolisovanou červenou řepu. Směs promícháme, zlehka do ní vmícháme tuhý bílkový sníh a vložíme ji do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Ve vodní lázni ji zvolna táhneme 25 – 30 minut. pudink podáváme k drůbežímu nebo telecímu masu.