Pudink z červené řepy
250 g červené řepy
1 větší cibule
120 g másla
60 g hladké mouky
4 vejce
1 žemle
1 dl drůbežího vývaru
1 dl šlehačky
Sůl, bílý pepř, muškátový květ, strouhanka
Červenou řepu uvaříme doměkka a jemně prolisujeme. Na poloviční dávce másla zasmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku. Jíšku zalijeme vývarem a do husta vyvaříme. Když částečně zchladne, přidáme do ní ve šlehačce namočenou žemli, žloutky, sůl, koření a prolisovanou červenou řepu. Směs promícháme, zlehka do ní vmícháme tuhý bílkový sníh a vložíme ji do formy vymazané máslem a vysypané strouhankou. Ve vodní lázni ji zvolna táhneme 25 – 30 minut. pudink podáváme k drůbežímu nebo telecímu masu.