Smažená rajčata v sýrovém těstíčku
8 středně velkých rajčat
80 g sterilovaných žampionů
20 g másla
2 vejce
Sůl, bílý pepř, pažitka, olej na smažení
Těsto:
40 g tvrdého sýra
80 g polohrubé mouky
2 žloutky
1/16 l mléka
Sůl
Rajčata spaříme, oloupeme, ve dvou třetinách seřízneme a vyjmeme semena. Naplníme je dušenými žampiony (žampiony podusíme na másle, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme jemně nakrájenou pažitkou). Naplněná rajčata přikryjeme skrojeným vrškem. Z mléka, žloutků, soli, mouky a strouhaného sýra si připravíme těstíčko. Rajčata do něho namáčíme a usmažíme v oleji do zlatova. Podáváme je jako zeleninový předkrm se studenou omáčkou a vařenými brambory.