Smažená rajčata v sýrovém těstíčku

8 středně velkých rajčat

80 g sterilovaných žampionů

20 g másla

2 vejce

Sůl, bílý pepř, pažitka, olej na smažení

Těsto:

40 g tvrdého sýra

80 g polohrubé mouky

2 žloutky

1/16 l mléka

Sůl

 

Rajčata spaříme, oloupeme, ve dvou třetinách seřízneme a vyjmeme semena. Naplníme je dušenými žampiony (žampiony podusíme na másle, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme jemně nakrájenou pažitkou). Naplněná rajčata přikryjeme skrojeným vrškem. Z mléka, žloutků, soli, mouky a strouhaného sýra si připravíme těstíčko. Rajčata do něho namáčíme a usmažíme v oleji do zlatova. Podáváme je jako zeleninový předkrm se studenou omáčkou a vařenými brambory.