Smažené zeleninové pirožky

Náplň:

150 g hlávkového zelí

80 g slaniny

40 g karotky

80 g šunky

1 menší cibule

2 vejce

Sůl, pepř

Těsto:

200 g hladké mouky

1 vejce

1 žloutek

30 g másla

10 g droždí

Sůl, cukr, mléko, olej na smažení

 

Na slanině zlehka osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, osolíme je, opepříme a dusíme do poloměkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit. Po zchladnutí do něho přimícháme nastrouhanou karotku a na nudličky nakrájenou šunku. Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme na dílky (kolečka apod.) a ty naplníme nádivkou. Pirožky dobře uzavřeme (po okrajích smáčkneme) usmažíme na oleji do zlatova.