Smažené zeleninové pirožky
Náplň:
150 g hlávkového zelí
80 g slaniny
40 g karotky
80 g šunky
1 menší cibule
2 vejce
Sůl, pepř
Těsto:
200 g hladké mouky
1 vejce
1 žloutek
30 g másla
10 g droždí
Sůl, cukr, mléko, olej na smažení
Na slanině zlehka osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, osolíme je, opepříme a dusíme do poloměkka. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit. Po zchladnutí do něho přimícháme nastrouhanou karotku a na nudličky nakrájenou šunku. Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme na dílky (kolečka apod.) a ty naplníme nádivkou. Pirožky dobře uzavřeme (po okrajích smáčkneme) usmažíme na oleji do zlatova.