Velikonoční nádivka s kopřivami

4 – 5  žemlí

4 vejce

80 g másla

400 g uzeného masa (krkovička, plec)

1/8 smetany

Asi 100 g kopřivových listů

Sůl, bílý pepř, muškátový květ, strouhanka

 

Žemle z předchozího dne oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pokropíme je smetanou, osolíme, okořeníme a přidáme k nim vařené, na kostičky nakrájené maso a dvě třetiny másla (vymíchané se žloutky). Zlehka zamícháme. Zapékací misku vytřeme zbývajícím máslem a vysypeme strouhankou. Bílky se špetkou soli vyšleháme na sníh a přidáme do něho jemně nasekané kopřivové lisy. Sníh přimícháme do nádivky, naplníme formu a zvolna pečeme do zlatova.

Vhodnou přílohou je hlávkový salát se smetanou.