Zapečená čekanka s drůbežím masem
4 čekanky (cca 600 g)
4 porce kuřecích prsíček
80 g másla
120 g pórku
Sýrová omáčka na zapékání
Sůl, strouhanka, citronová šťáva
Kuřecí prsíčka zbavíme kůže a kostí, nakrájíme je na nudličky, osolíme a spolu s nakrájeným pórkem podusíme na poloviční dávce másla. Čekankové puky rozebereme a jednotlivé listy a mírně je ovaříme v osolené vodě s citronovou šťávou. Ohnivzdornou mísu vytřeme syrovým máslem, vysypeme strouhankou a vyložíme čekankovými listy. Přidáme podušené kuřecí maso a přikryjeme je opět čekankovými listy. Poslední vrstvu zalijeme sýrovou omáčkou na zapékání (viz, kap. Omáčky). V troubě nebo v grilu zapečeme pokrm do zlatova.
Podáváme s brambory nebo s toastem.