Závitky s míchanou zeleninou
8 tenkých plátků uzeného bůčku
100 g karotky
100 g květáku
100 g hrášku
50 g celeru
40 g másla
40 g hladké mouky
¼ l vývaru (hovězí, z uzeného masa)
4 vejce
Sůl, pepř, pažitka
Tenké plátky uzeného bůčku položíme částečně přes sebe a paličkou je naklepeme. Na kostičky nakrájenou karotku a růžičky květáku uvaříme do poloměkka. Okapanou zeleninu vložíme na máslo s pažitkou, přidáme hrášek, mírně vše osolíme, opepříme, zalijeme vejci a necháme srazit. Touto směsí potřeme plátky uzeného bůčku, zarolujeme je, pomoučíme, naskládáme do rendlíku a zapečeme. Podle potřeby je mírně podlijeme vývarem. Hotové závitky příčně rozkrojíme a položíme na talíř.
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo brambory v jakékoliv úpravě a jako doplněk zeleninový salát.