Závitky s míchanou zeleninou

8 tenkých plátků uzeného bůčku

100 g karotky

100 g květáku

100 g hrášku

50 g celeru

40 g másla

40 g hladké mouky

¼ l vývaru (hovězí, z uzeného masa)

4 vejce

Sůl, pepř, pažitka

 

Tenké plátky uzeného bůčku položíme částečně přes sebe a paličkou je naklepeme. Na kostičky nakrájenou karotku a růžičky květáku uvaříme do poloměkka. Okapanou zeleninu vložíme na máslo s pažitkou, přidáme hrášek, mírně vše osolíme, opepříme, zalijeme vejci a necháme srazit. Touto směsí potřeme plátky uzeného bůčku, zarolujeme je, pomoučíme, naskládáme do rendlíku a zapečeme. Podle potřeby je mírně podlijeme vývarem. Hotové závitky příčně rozkrojíme a položíme na talíř.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo brambory v jakékoliv úpravě a jako doplněk zeleninový salát.