Závitky z hlávkového salátu

2 hlávkové saláty

60 g másla

200 g mletého telecího masa

1 žemle

3 lžíce šlehačky

2 žloutky

20 g hladké mouky

Sůl, bílý pepř, muškátový oříšek, citronová šťáva

 

Hlávkový salát rozpůlíme a spaříme v osolené vodě. Jednotlivé půlky si rozložíme na prkénko a necháme vychladnout. Z mletého masa, namočené žemle, žloutků, soli, pepře a muškátového oříšku si připravíme náplň. Položíme ji na spařený salát, jednotlivé půlky ztvarujeme do závitků a dusíme je na másle. Krátce před dohotovením závitky zlehka zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme šlehačkou, přivedeme k varu a ihned odstavíme. Zakápneme je citronovou šťávou. Při podávání je můžeme pospat nastrouhaným sýrem a ozdobit jinou zeleninou. Podáváme je s několika vařenými brambory jako zeleninový předkrm.