Zelenina v hořčicové omáčce
80 g másla
40 g hladké mouky
100 g sterilovaného hrášku
100 g karotky
100 g brukve
100 g sterilovaných fazolek
1 menší cibule
4 lžíce jemné hořčice
1 dl šlehačky
1 dl mléka
Sůl, bílý pepř, estragon, vývar ze zeleniny
Na másle zlehka osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu zasmahneme, zalijeme mlékem a malým množstvím vývaru ze zeleniny (karotky a brukve) a dostatečně provaříme. Vše ochutíme, osolíme a zjemníme šlehačkou. Těsně před dohotovením vmícháme hořčici a omáčku přecedíme přes jemný cedník na předem uvařenou, na kostičky nakrájenou karotku a brukev, promícháme se sterilovaným hráškem a fazolkami překrájenými na menší dílky. Takto připravená zelenina se velmi dobře hodí k vařenému hovězímu masu nebo ke grilovanému vepřovému žebírku.