Zelenina v hořčicové omáčce

80 g másla

40 g hladké mouky

100 g sterilovaného hrášku

100 g karotky

100 g brukve

100 g sterilovaných fazolek

1 menší cibule

4 lžíce jemné hořčice

1 dl šlehačky

1 dl mléka

Sůl, bílý pepř, estragon, vývar ze zeleniny

 

Na másle zlehka osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Zaprášíme ji hladkou moukou, znovu zasmahneme, zalijeme mlékem a malým množstvím vývaru ze zeleniny (karotky a brukve) a dostatečně provaříme. Vše ochutíme, osolíme a zjemníme šlehačkou. Těsně před dohotovením vmícháme hořčici a omáčku přecedíme přes jemný cedník na předem uvařenou, na kostičky nakrájenou karotku a brukev, promícháme se sterilovaným hráškem a fazolkami překrájenými na menší dílky. Takto připravená zelenina se velmi dobře hodí k vařenému hovězímu masu nebo ke grilovanému vepřovému žebírku.