Zeleninová pizza

250 g hladké mouky

1 ½ dl vody (mléka)

15 g droždí

5 lžic oleje

5 lžic kečupu

2 stroužky česneku

100 g rajčat

100 g čerstvých paprik

100 g lilku

100 g sterilovaných žampionů

100 g tvrdého sýra

1 větší cibule

Sůl, dobromysl (estragon)

 

Z mouky, soli, droždí a vody si připravíme těsto. Když vykyne, rozdělíme je na čtyři díly. Nejprve uděláme kuličky, které necháme opět vykynout. Potom z nich na plechu, potřeném olejem, utvoříme rukou placky. Každou placku potřeme směsí oleje, kečupu, oregana a utřeného česneku. Na povrch vkusně naklademe plátky oloupaných rajčat, lilku, dílky paprik, kroužky cibule a žampiony a dáme placky péci. Před dokončením je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Z těsta můžeme také udělat jeden koláč, který potom nakrájíme.