Zeleninová pizza
250 g hladké mouky
1 ½ dl vody (mléka)
15 g droždí
5 lžic oleje
5 lžic kečupu
2 stroužky česneku
100 g rajčat
100 g čerstvých paprik
100 g lilku
100 g sterilovaných žampionů
100 g tvrdého sýra
1 větší cibule
Sůl, dobromysl (estragon)
Z mouky, soli, droždí a vody si připravíme těsto. Když vykyne, rozdělíme je na čtyři díly. Nejprve uděláme kuličky, které necháme opět vykynout. Potom z nich na plechu, potřeném olejem, utvoříme rukou placky. Každou placku potřeme směsí oleje, kečupu, oregana a utřeného česneku. Na povrch vkusně naklademe plátky oloupaných rajčat, lilku, dílky paprik, kroužky cibule a žampiony a dáme placky péci. Před dokončením je posypeme strouhaným sýrem a dopečeme. Z těsta můžeme také udělat jeden koláč, který potom nakrájíme.