Zeleninový džuveč zapečený s vejcem
100 g rajčat
100 g čerstvé papriky
100 g hrášku (fazolek)
200 g brambor
100 g celeru
100 g karotky
2 větší cibule
3 lžíce rajského protlaku
4 lžíce oleje
5 vajec
1/8 mléka
8 plátku slaniny
Sůl, pepř, petrželka
Na oleji zasmahneme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme k ní na nudle nakrájenou karotku a celer a o něco později ještě krájené brambory. Vše osolíme, okořeníme, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je směs ze tří čtvrtin hotová, přidáme do ní nakrájené papriky, hrášek a čtvrtky oloupaných rajčat a dodusíme ji. Ohnivzdorné nádoby (na 1 porci) vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme dušenou zeleninovou směsí. Zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, posypeme jemně nasekanou petrželkou a dáme zapéci.
Podáváme s chlebem, pečivem nebo plackami.