Zeleninový džuveč zapečený s vejcem

100 g rajčat

100 g čerstvé papriky

100 g hrášku (fazolek)

200 g brambor

100 g celeru

100 g karotky

2 větší cibule

3 lžíce rajského protlaku

4 lžíce oleje

5 vajec

1/8 mléka

8 plátku slaniny

Sůl, pepř, petrželka

 

Na oleji zasmahneme hrubě nakrájenou cibuli, přidáme k ní na nudle nakrájenou karotku a celer a o něco později ještě krájené brambory. Vše osolíme, okořeníme, přidáme rajský protlak a dusíme. Když je směs ze tří čtvrtin hotová, přidáme do ní nakrájené papriky, hrášek a čtvrtky oloupaných rajčat a dodusíme ji. Ohnivzdorné nádoby (na 1 porci) vyložíme tenkými plátky slaniny a naplníme dušenou zeleninovou směsí. Zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými v mléce, posypeme jemně nasekanou petrželkou a dáme zapéci.

Podáváme s chlebem, pečivem nebo plackami.