Zelné závitky se zeleninovou náplní
4 zelné listy
100 g karotky
100 g sterilovaných fazolek
100 g sterilovaného hrášku
100 g květáku
80 g slaniny
1 středně velká cibule
40 g másla
2 vejce
Sůl, pepř, vývar (voda)
Karotku nakrájíme na kostičky a necháme na másle asi 5 minut osmahnout. Přidáme k ní na malé růžičky rozebraný květák, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vývarem (vodou) a podusíme. Teprve potom přidáme na menší kousky nakrájené sterilované fazolky a okapaný hrášek. Vše mírně osmahneme, zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit. Připravenou směs zabalíme do spařených zelných listů a na cibulce se slaninou asi 10 minut podusíme.
Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.