Zelné závitky se zeleninovou náplní

4 zelné listy

100 g karotky

100 g sterilovaných fazolek

100 g sterilovaného hrášku

100 g květáku

80 g slaniny

1 středně velká cibule

40 g másla

2 vejce

Sůl, pepř, vývar (voda)

 

Karotku nakrájíme na kostičky a necháme na másle asi  5 minut osmahnout. Přidáme k ní na malé růžičky rozebraný květák, osolíme, opepříme, mírně podlijeme vývarem (vodou) a podusíme. Teprve potom přidáme na menší kousky nakrájené sterilované fazolky a okapaný hrášek. Vše mírně osmahneme, zalijeme rozšlehanými vejci a necháme srazit. Připravenou směs zabalíme do spařených zelných listů a na cibulce se slaninou asi 10 minut podusíme.

Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.