Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Zálivky, marinády, octy, ochucená másla > Estragonový ocet

Estragonový ocet

150 – 200 g lístku čerstvého estragonu

1 l vinného octa

 

Lístky estragonu necháme nejdříve na suchém, vzdušném místě zavadnout. Potom je vložíme do láhve se širším hrdlem a zalijeme octem. Láhev uzavřeme a dáme na 14 – 16 dní na slunné, teplé místo. Ocet náležitě přefiltrujeme (lístky přitom mírně vymačkáme) a přelijeme do menších lahví.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
    • Zeleninová marináda s vínem
    • Zeleninová marináda „Oriental“
    • Zeleninová marináda s kořením kari
    • Paprikový ocet
    • Koprová zálivka se zeleninou
    • Bylinkový ocet
    • Estragonový ocet
    • Šalotkový ocet
    • Estragonový ocet se šalotkou
    • Citronový ocet
    • Ocet s vůní karafiátů
    • Francouzské sardelové máslo
    • Česnekové máslo
    • Šalotkové máslo
    • Bylinková zálivka
    • Šlehačkový křen
    • Jablkový křen
    • Křen s karotkou
    • Pomerančový křen
    • Ocet s vůní jarních fialek
    • Žloutková zálivka
    • Křen s červenou řepou
    • Bylinkové máslo
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk