Zeleninové recepty

Zeleninové recepty > Zálivky, marinády, octy, ochucená másla > Zeleninová marináda s vínem

Zeleninová marináda s vínem

40 g karotky

40 g celeru

40 g šalotky

40 g pórku

40 g petržele

1 ½ dl bílého vína

4 lžíce oleje

Sůl, bílý pepř, petrželka

 

Veškerou zeleninu očistíme, nakrájíme na jemné nudličky a uvaříme v osolené vodě a ve víně do poloměkka. Když zchladne, přidáme do ní olej, usekanou petrželku a pepř.

 

  • Přehled hlavních druhů zeleniny
  • Čištění, krájení a tvarování zeleniny
  • Příprava zeleniny k plnění
  • Tepelná úprava zeleniny
  • Studené předkrmy
  • Polévky
  • Teplé pokrmy
  • Omáčky
  • Saláty
  • Zálivky, marinády, octy, ochucená másla
    • Zeleninová marináda s vínem
    • Zeleninová marináda „Oriental“
    • Zeleninová marináda s kořením kari
    • Paprikový ocet
    • Koprová zálivka se zeleninou
    • Bylinkový ocet
    • Estragonový ocet
    • Šalotkový ocet
    • Estragonový ocet se šalotkou
    • Citronový ocet
    • Ocet s vůní karafiátů
    • Francouzské sardelové máslo
    • Česnekové máslo
    • Šalotkové máslo
    • Bylinková zálivka
    • Šlehačkový křen
    • Jablkový křen
    • Křen s karotkou
    • Pomerančový křen
    • Ocet s vůní jarních fialek
    • Žloutková zálivka
    • Křen s červenou řepou
    • Bylinkové máslo
  • Dezerty
  • Nápoje
  • Skladování a konzervace zeleniny

Vyhledávání


© 2015 Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Úvodní stránka Mapa stránek RSS Tisk